Constatări post-mortem în 54 de cazuri de deces asociat anesteziei la pisici, de la două programe de sterilizare în statul New York.

stomatologie-vetakademos
Cursuri Online

Constatări post-mortem în 54 de cazuri de deces asociat anesteziei la pisici, de la două programe de sterilizare în statul New York.

Pentru descărcarea studiului apasă aici

 

Moartea asociată anesteziei (MAA) la pisici este rară, dar apare mult mai frecvent decât la oameni.

Investigațiile post-mortem ale MAA la pisici sunt mai puțin frecvente, iar rezultatele nu sunt publicate mereu.

Aici raportăm constatări în 54 de cazuri de MAA la pisici. Boli preexistente cu manifestări clinice și/sau microscopice, precum boala pulmonară, cardiacă și sistemică, au fost detectate în 33% din cazuri.

Cel mai frecvent a fost diagnosticată boala pulmonară (24% din cazuri) și au inclus cazuri de infecție cu Aelurostrongylus abstrusus (9% din cazuri). Boala cardiacă, inclusiv două cazuri de cardiomiopatie hipertrofică, a fost mai puțin frecvente (11% din cazuri). Patru la sută au murit din cauza complicațiilor chirurgicale. Nu a fost detectată nicio boală macroscopică sau microscopică semnificativă în 63% din cazuri.

Sunt necesare studii suplimentare pentru a determina dacă aceste constatări sunt reprezentative pentru MAA la pisici din alte zone geografice sau cu acces la îngrijiri veterinare. Acest studiul demonstrează că investigarea post-mortem a MAA este o un efort care merită.

 

Leave your thought here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

1 + five =