Dr. Georgiana Deak

Dr. Georgiana Deak

DVM, PhD ; Rezident EVPC - Parazitologie

Dr. Georgiana Deak

Georgiana Deak, a devenit medic veterinar în 2015, fiind absolventă a Facultății de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. Și-a continuat studiile cu un program doctoral în parazitologie, obținând titlul de Doctor în Științe în 2020, la USAMV Cluj-Napoca.

În anul 2019 a fost acceptată ca și rezidentă a colegiului veterinar european de parazitologie (EVPC) pentru a deveni diplomat. Pe parcursul studiilor doctorale și în perioada următoare acestora, s-a focalizat pe studiul nematozilor respiratori și cardio-vasculari la carnivorele domestice și sălbatice din România, obținând rezultate importante.

În ultimii ani a început sa studieze puricii carnivorelor și bolile vectoriale transmise de aceștia. A publicat până în prezent 28 de lucrări ISI în domeniul parazitologiei. A urmat cursuri de specializare, pregătire și stagii de cercetare în domeniul parazitologiei în diverse țări europene și non-europene (Italia, Spania, Germania, Franța, Elveția, Grecia, Danemarca, Uzbekistan, Malaezia, Coreea de Sud). Dr. Deak este membră în mai multe organizații internaționale (ESDA, SBSP, EVPC, WAAVP) și este cea mai tânără membră din comitetul educațional al WAAVP (The World Association for the Advancement of Veterinary Parasitology).

Din 2020, este de asemenea membră a comitetului rezidenților EVPC unde este responsabilă de organizarea programelor de pregătire pentru examenul de rezidențiat. A coordonat proiecte de cercetare cu privire la testarea unor molecule în tratamentul infestațiilor cu căpușe, purici și păduchi la câini și pisici. Din 2022 este membră în colectivul editorial al unei ediții speciale din Pathogens (MDPI).Toate sesiunile realizate de Dr. Georgiana Deak