Prof. Dr. Andrei D. Mihalca

Prof. Dr. Andrei D. Mihalca

DVM, PhD; Diplomat ECZM - Parazitologie

Prof. Dr. Andrei D. Mihalca

Prof. Dr. Andrei D. Mihalca, este medic veterinar, absolvent al Facultății de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca în anul 2002. În 2007 obține 'titlul de Doctor în Științe în domeniul parazitologiei la USAMV Cluj-Napoca.

În 2012 obține abilitarea și devine conducător de doctorat. În 2014 devine primul Specialist Veterinar European din România, fiind diplomat al Colegiul European de Medicină Zoologică, specialitatea Sănătatea Animalelor Sălbatice.

Principalele teme de interes în cercetare sunt reprezentate de ecologia vectorilor și bolilor vectoriale, bolile animalelor sălbatice, parazitologia tropicală și medicina conservationista.

A publicat până în prezent peste 180 de lucrări ISI și are un indice H de 25, fiind inclus recent în top 2% al cercetărilor la nivel global. În prezent este coordonatorul secțiunii „Guidelines” din cadrul Tropical Council for Companion Animal Parasites și coordonatorul grupului de lucru Capacity Building din rețeaua VectorNet. În plus, este expert extern în numeroase organizații internaționale (EFSA, ECDC, CITES, WWF, IAEA).
A coordonat peste 25 de proiecte de cercetare, printre care EurNegVec COST Acton. Este sau a fost implicat în proiecte de cercetare, conservare și medicină veterinară socială în numeroase țări din lume printre care România, Kenya, Uganda, Coasta de Fildeș, Somalia, Republica Centrafricană, Liberia, Ethiopia, Zimbabwe, Uzbekistan sau Ecuador.

Este membru în colectivul editorial al numeroase reviste științifice printre care Parasites & Vectors, International Journal for Parasitology: Parasites and Wildlife, BMC Veterinary Research, Veterinary Parasitology: Regional studies and Reports. În timpul liber călătorește și face fotografie wildlife.Toate sesiunile realizate de Prof. Dr. Andrei D. Mihalca

19:00 - 22:00

Parazitologie

Zoom
18:00 - 19:45

Paraziții animalelor mari: de la diagnostic la tratament

Zoom
18:00 - 19:30
Zoom
19:00 - 19:40

Parazitologie

Zoom Meeting

Informații prezente în curs:

Ponderea cazuisticii (aparent vs. real) parazitologice dintr-un cabinet pentru animale de companie;

Sub-diagnosticarea bolilor parazitare și motivele;

De ce cunoștințele aprofundate și actualizate de parazitologie aduc un avantaj competitiv unui medic veterinar;

Noile produse pe piața farmaceutică veterinară;

Rezistența paraziților la produse antiparazitare;

Impactul antiparazitarelor asupra mediului și conceptul de utilizare responsabilă a antiparazitarelor;