Recomandări Vaccinare Canină/Felină 2022

Untitled design (9)
Cursuri Online

Recomandări Vaccinare Canină/Felină 2022

Vaccinarea cățeilor

CDV (Distemper) + CPV (Parvovirus) + CAV (Hepatita infecțioasa) CPI (Parainfluenza) - Se începe de la vârsta de 6 săptămâni. Revaccinarea se recomandă la interval de 2 - 4 săptămâni până după 16 săptămâni de viață; preferabil chiar până la 18–20 săptămâni în zonele cu incidență ridicată de Distemper (Jigodie). După terminarea schemei de vaccinare, doza booster se va face la 1 an, apoi la fiecare 3 ani. Nu este necesară vaccinarea anuală.

KC - (Bordetella + O altă variantă a virusului Parainfluenței canine decât cea din polivalent) (Tuse de canisă) - vaccinul poate fi administrat intranazal puilor începând de la vârsta de 3 săptămâni pentru că mucoasa nazală nu este blocată de anticorpii maternali. (A se ține cont că tusea de canisă este provocată de mai mulți patogeni, ex și CAV tip 2, care fac parte din complexul CIRD- canine infectious respiatory disease)


Antirabic - Toate prospectele produselor sunt înregistrate începând cu vârsta de 3 luni. O doză booster este recomandată la 1 an de la prima vaccinare antirabică pentru ca mai apoi să se respecte frecvența în funcție de legislația fiecărei țări


Leptospiroza - Sunt șanse mari de reacții adverse, în mod deosebit la pui din acest considerent se recomandă administrarea primei doze la minim 12 săptămâni de viață.


Vaccinarea pisicilor

Se recomandă începerea vaccinării la vârsta de minim 4-6 săptămâni (în funcție de vaccin) , cu rapel la fiecare 2-4 săptămâni până la vârsta de 16-18 săptămâni.

Primul rapel (doar cel polivalent) în urma studiilor efectuate, ar trebui făcut la 6 luni (nu 1 an). Apoi la fiecare 3 ani

FPV (Panleucopenie) + FHV-1 (Herpesvirus) + FCV (Calicivirus) - Se începe la vârsta de 6
săptămâni. Revaccinarea se recomandă la interval de 2 - 4 săptămâni până după 16-18 săptămâni de viață; După terminarea schemei de vaccinare, doza booster se va face la 6 luni, apoi la fiecare 3 ani. Nu este necesară vaccinarea anuală.

FeLV (Leucemie) - Se începe la vârsta de 8 săptămâni. Revaccinarea se recomandă la interval de 2 - 4 săptămâni, se administrează în total 2 doze; După terminarea schemei de vaccinare se va face la anual.

Antirabic - Toate prospectele produselor sunt înregistrate începând cu vârsta de 3 luni. O doză booster este recomandată la 1 an de la prima vaccinare antirabică pentru ca mai apoi să se respecte frecvența în funcție de legislația fiecărei țări

Chlamydia - Oferă protecție incompletă și cu riscuri mari de efecte secundare. Se administrează în funcție de prospectul fiecărui produs.

Bordetella - Oferă protecție incompletă. Se folosește în cazul în care pisica stă în colectivitate cu risc de contaminare.

Leave your thought here

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

18 + five =